čtvrtek 12. března 2009

Jak se mame...

Uz jsem dlouho nic noveho nenapsala, ale jen proto, ze moc neni co. Nic se nedeje. Poctive chodim do knihovny nebo do skoly, nacitam, co se da a snazim se donutit k tomu, abych otevrela word a zacla psat.
Je tady porad nadherne, ze to snad ani neni mozny. Kazdy rano (no teda spis dopoledne) bezim s ocekavanim do kuchyne, abych se podivala z okna, a pokazde azuro, 25 stupnu, uzasny. Dneska jsem uz chtela vyrazit v zabkach, ale protoze se ve vsedni dny domu vracim az po cviceni celkem pozde, mezi 9 - 10, tak se bojim, ze mi bude vecer kosa.

Jinak o vikendu jsem mela dva velke zazitky. Prvni byl fotbal - nenapadlo by me, ze bych na to dobrovolne kdy sla, ale protoze byl Den zen, stal listek pro holky jen 2 eura. Tak jsme vyrazily fandit. Ta hra sice byla dost nuda, hral Sporting proti nejake nezname portugalske dire, ale atmosfera byla super a vubec nelituju a kdyby listek na jejich derby Benfica vs Sporting nestal tak 50e, jdu klido znova. (Jo a sok byl, ze na fotbale prodavaji akorat nealkoholicke pivo!!!:))


Dalsim zazitkem byl vylet v nedeli na plaz na Caparicu, kdy i Portugalci, pro ktery je jeste ted vlastne zimni rocni obdobi, vyrazili v plavkach a opalovali se a skakali ve vlnach.




Costa da Caparica je nekolik plazi vzdalenych asi tak 12km na jih od Lisabonu, na druhe strane reky, takze se musi jet pres most. To byl jediny zadrhel naseho mini vyletu. Tak jsme jely az nekdy ve 2 odpoledne, takze cesta ok, ale zpatky jsme se vracely ve stejnou dobu, jako pulka Lisabonu, takze jsme stravily pred 2h v zacpe popojizdenim, nejvetsi pred mostem, kde se plati poplatek za prejest mozstu a vjezd do mesta. Nedovedu si predstavit, jaky to musi byt v lete, kdy tam o vikendu miri fakt vsichni.

Žádné komentáře:

Okomentovat