středa 4. března 2009

SPOLUBYDLICI

Uz jsme tu konecne vsichni, takze par slov o lidech, se kteryma bydlim...
Nejdriv jsem poznala Belgicana Pierra, pze kdyz jsem se pristehovala, byly Spanelky na Madeire a Nemec doma v Nemecku.
Takze Pierre je z Bruselu, ale mluvi ze vsech nejlip portugalsky, pze ma otce Brazilce, takze s nim pry obcas mluvil i portugalsky. Studuje nejaka rozvojova studia se zamerenim na Afriku. Je mlady, bude mu tak max 22. Ale je strasne fajn, takovy skaut trosku. Hraje skvele na kytaru, pry to i studoval - tady v Portugalsku hraje FADO v jednom fado baru v Alfame, tak jsem na nej zvedava. Jinak nam pri vecerich obcas brnka veci od Manu Chaa pres Bella Ciao az k brazilske sambe a tem nejproflaklejsim flakum. A hezky zpiva, super :)
Pak prijely Spanelky. Nechci se opakovat, ale jsou super, obe. Kdyby to tu cetly, tak se asi urazi, ze jsem je oznacila za Spanelky, protoze je kazda z narodnostne pomerne specificke oblasti Spanelska. Paula je z Galicie, ta jeste neni tak militantni, ale Maite je z Baskicka a ta mi to vysvetlila rovnou: "yo no soy espanola, soy vasca". Studuji architekturu - no studuji, jsou tu na Erasmu a uplne mi pripominaji muj Erasmus - jsou kazdy vecer nekde venku, 7 dni v tydnu, vraci se nad ranem a pres den spi a vymetaji vsechny festy v Bairro Alto a znaji se s kazdym erasmakem a denne k nam proudi milion jejich kamosu a samozrejme si to desne uzivaji. Jinak jsou taky mladsi, je jim 20 (ve Spanelsku i tady se totiz konci stredni skola v 17).
No a vcera se konecne objevil Nemec, Martin. O nem teda jeste nevim, jestli je uplne super, pze jsme se videli asi 5min zatim, ale teda zas na druhou stranu vim, ze je desne peknej :D Navic je mu 26 a je tu na erasmus stazi v nemocnici, pze je v poslednim rocniku na medine, takze to tu trochu vyvazuje a tim padem pro ten zbytek nejsem az zas tak stara a az zas tak nudna (pze neparim kazdy den a travim dny v knihovne:). Ale asi i on bude super, ted prisel, ze bude delat veceri, ale az tak za hodinu, hodinu a pul (je tu ted 21.00 - asi budu chodit cvicit denne, pze tady se jist nak normalne fakt neda), tak jestli se k nemu pridam - ze privezl z Nemecka naky klobasky :) Takze je jasny, ze se k nemu pridam :)

Žádné komentáře:

Okomentovat